diumenge, 24 de maig del 2009

TOMAQUES I TURISTES

A hores d'ara, l'any passat ja es podia veure la primera tomaca. Enguany ja hen dit que anem retardats, però cal reconèixer que en una setmana les tomaqueres s'han fet doble grans. Per comprovar-ho no teniu més que mirar la foto de la setmana passada. Ahir vam plantar més tomaqueres. En tenim de moltes classes, però no tinc clar que estem segurs d'on estan plantades perquè han donat molts bacs abans d'arribar al bancalet.

Enguany no hem plantat cherrys perquè ens passava com amb els naps: que no ens agraden. Com poden agradar eixes tomaquetes liliputienses que semblen cireretes podent menjar-ne de bones-bones? Tampoc hem plantat negres de crimea perquè l'any passat no van donar el resultat que esperàvem i no serveixen per a fer conserva ni melmelada.

Les bajoquetes les vam plantar la setmana passada i ja han crescut tres o quatre dits. Si continuen a esta marxa en quinze dies ja les tenim en taula.

Acabades els faves, ara ens entretenim menjant carabassetes. Les cebes també van a bon ritme. I també les carabasseres. En la foto podeu veuren una amb un caragol passejant per les fulles com un turista. Hui, ens ha pillat de bon humor.