dissabte, 9 de maig del 2009

PRIMER ANIVERSARI!!!

El Bancalet acaba de complir un any, cosa que no està gens malament. Un dels motius que vam tindre per iniciar el blog fou poder comparar cada any amb l'anterior i treure alguna lliçó.
El primer que hem comprovat és que enguany anem més endarrerits. Si punxeu en este enllaç podreu veure les fotos que vam fer i podreu observar que les tomaqueres, tal dia com hui, ja estaven grandetes i que els encisams i les bajoquetes ja feien goig. Enguany però, com podeu observar, les tomaqueres estan acabades de plantar i els encisams i la bajoqueta encara no estan ni plantades. Afortunadament hem aconseguit salvar les carabassetes de la invasió de caragols i estan creixent prou bé.
Els naps -l'any passat no en teniem- estan impresionants i ja n'hem collit uns quants, però el problema que tenim no és estrictament agrícola. Consisteix en un fet tan simple com que no ens agraden. Això vol dir que els collim, els posem en la nevera i allí es queden els pobres.
Les faveres s'han portat molt bé i n'hem collit per a porcs i gossos però han agafat la rogeta i en una setmana estaran més mortes que vives. La rogeta té això: que no cal que perdes el temps buscant-li cap medicina. Es mor i punt.
Al nisprer, li ha passat una cosa pareguda. En compte de la rogeta, ha agafat la negreta. Fa un parell de setmanes les faveres i el nisprer feien goig i ara donen pena. És com un mal presagi del que pot passar enguany amb l'hortalisa. De les set plagues ja en tenim tres: els caragols, la rogeta i la negreta. Ara què vindrà?.