dimecres, 7 de maig del 2008

EN UN LLOC DE LA MARINA ALTA QUE NO VULL ANOMENAR...

Volem fer hortalisses ecològiques i per començar de zero cal reconèixer que som prou atrevits: tomaques de cinc o sis classes, melons d'alger i de tot l'any, carabasses i carabassetes, bajoquetes de tres classes, bargínies, pebreres, encisams, cogombres, alficossos... I cebes morades.
DADES DE PARTIDA:
El terreny treballat és d'aproximadament mitja fanecada i hem instal.lat reg per goteig. La distribució de les hortalisses l'hem feta a ull agafant com a punt de partida les suggerències de Mariano Bueno. La major part del que hem sembrat han sigut planters comprats. L'excepció han sigut les tomaques i alguna carabasseta. En un futur la idea és treballar amb les pròpies llavors i utilitzar únicament varietats autòctones. Enguany no hem pogut resistir la temptació de donar un toc exòtic al bancalet i hem plantat tomaques negres de Crimea, això si: ecològiques.
Bàsicament ens dediquem al camp els caps de setmana i això té les seues limitacions. Per exemple: no plantes d'acord al que diu la lluna, sinó que ho fas quan pots, estiga en la fase que estiga. I en un futur no molt llunyà segurament arribarem tard a l'hora de lluitar contra algunes plagues.
La cosa que més clara tenim és que a les plantes no els faltarà el fem. De fet, hem portat un camió sancer. És de bou.